Премиерът Бойко Борисов бил готов да преразгледа мораториума върху новите лекарства

...
Премиерът Бойко Борисов бил готов да преразгледа мораториума върху новите лекарства
Коментари Харесай

Борисов срещу онколекарствата: Давахме по $8000 за майка ми и на втората седмица жената си умря

Премиерът Бойко Борисов бил подготвен да преразгледа " мораториума "  върху новите медикаменти за онкоболни, единствено в случай че те се използват в 1/3 от страните от Европейски Съюз.

Пред публицисти в Брюксел той разяснява ветото на президента върху част от бюджета на НЗОК, което беше отхвърлено от Народното събрание в четвъртък.

Основният мотив на Борисов е, че има лобизъм.

„ Щом в Германия, в Румъния, в развитите страни е по този начин, в 1/3 от 28-те страни, в случай че го има обещано лекарство, ще го платим незабавно. Не смятам, че другите страни са лобисти или такива гадове, каквито желаят да ни изкарат нас “, уточни Борисов.

Той разясни, че от държавното управление са приложили румънския модел във връзка с медикаментите, който се показва в 6-годишен мораториум. „ Винаги съм бил човек, който е диалогичен, тъй като толкоз значими неща се случват в Европа, толкоз добре стои страната. Не виждам никакво съображение това да се приказва в България “, сподели министър председателят. 

Той влезе в " режима " на съпартиеца си Цветан Цветанов, който през вчерашния ден отвърна изявлението на Стефан Данаилов от Българска социалистическа партия.  Борисов описа, че майка му е умряла от рак: 

Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, с цел да купуваме по 8 хиляди $ молекула и на втората седмица дамата си умря.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР